Νέα και Ανακοινώσεις                                     Βιβλιοπωλείο "ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ"

Tο περιεχόμενο της κατηγορίας αυτής ανανεώνεται συνεχώς. Οι αναρτήσεις είναι ενδεικτικές.
Για τη καλύτερη εξυπηρέτησή σας επικοινωνήστε απευθείας με το βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ»
στο τηλέφωνο 00357 22-527058 / 22-527000 ή E-mail bookshop@imtrimythountos.org.cy

Άκουσε καλό μου παιδί

Το βιβλίο καταγράφει ερωτήματα νέων και εφήβων, όπως διατυπώθηκαν στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Οι απομαγνητοφωνημένες απαντήσεις διασώζουν την εμπειρία και το χάρισμά του να επικοινωνεί με τους νέους, αλλά και τη φλογερή αγάπη, όπως εκδηλωνόταν κάθε φορά που απευθυνόταν σ' εκείνους!

Εκείνοι τον ρωτούν με όλο τον νεανικό τους αυθορμητισμό κι εκείνος απαντάει με απλότητα, αμεσότητα και βάθος, που θυμίζει το ύφος και το ήθος φωτισμένων γεροντάδων, παλαιών και συγχρόνων. Μέσα από συνεντεύξεις που συντόνισε και κατέγραψε ο Ηλίας Λιαμής, μαθητεύουμε κι εμείς στον τρόπο προσέγγισης παιδιών, εφήβων και νέων, που συχνά "τους χάνουμε", χωρίς να ξέρουμε το "γιατί".

Ένα βιβλίο συνάντησης των νέων με την ορθόδοξη πνευματικότητα, με οδηγό έναν μακαριστό Επίσκοπο, που αγάπησε με όλη του την καρδιά τον Θεό και τη νέα γενιά!
*Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
- Πρόλογος
- Εισαγωγή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σ' ΕΝΑΝ... "ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ"
- Νέοι και Εκκλησία
- Από το "Εγώ" στο "Εμείς"
- Θεοδικία
- Χρειαζόμαστε τις θρησκείες;
- Πίστη και βίωμα
- Η εμπειρία του θανάτου
- Η πάλη με την απιστία
- Αναζητώντας ποιότητα ζωής
- Οικογένεια
- Διαζύγιο
- Έκτρωση
- Άγχος
- Μοναξιά
- Η ανάγκη της αποδοχής
- Ο κίνδυνος των άκρων
- Εξαρτήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ
- Η ανθρώπινη ελευθερία
- Αυτοκτονία και αυτοθυσία
- Παράδοση και κανόνες
- Εκκλησία και ψυχολογία
- Η ανατροφή του παιδιού
- Εκκλησία και διαφορετικότητα
- Η δημόσια εικόνα της Εκκλησίας
- Πως επιτρέπει ο Θεός τον θάνατο;
- Τα μετά τον θάνατο
Σελίδες βιβλίου: 244, Διαστάσεις βιβλίου: 14x21 εκ.
€11.00

Ρωσική κλίμακα
Το παρόν βιβλίο είναι μια κλίμακα όμοια περίπου με κείνην του οσίου Ιωάννη του Σιναΐτη, όσο αφορά τη δομή του. Σκοπό έχει κι αυτή να βοηθήσει τον πιστό ν' ανεβεί σκαλί σκαλί την κλίμακα των αρετών, ωσότου φτάσει στην επιθυμητή βαθμίδα της απάθειας, τότε που μέσα του θα βασιλεύει μόνο η αγάπη, θα κυριαρχεί η αγνή κι ακλόνητη πίστη και θ' ανασαίνει αποκλειστικά με την ελπίδα της συνάντησής του με τη μόνη αληθινή αγάπη, το Χριστό. Το περιεχόμενο και οι τίτλοι των κεφαλαίων της "Μικρής ρωσικής κλίμακας" διαφέρουν βέβαια από τ' αντίστοιχα της Κλίμακας του οσίου Ιωάννη. Οι όσιοι γέροντες της Όπτινα έζησαν πιο κοντά στην εποχή μας, τα λεγόμενά τους μας είναι πιο οικεία. Οι σύντομες απαντήσεις ή παραινέσεις τους ίσως δεν έχουν την πληρότητα και το βάθος της λεπτομερειακής ανάλυσης του οσίου Ιωάννη, μας αγγίζουν όμως άμεσα, είναι πιο ευθύβολες κι ενδεχομένως έχουν πιο αποτελεσματική κι άμεση επίδραση πάνω μας. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
€14.00
Πόσο αντέχει ...
Ο άνθρωπος για να νιώσει την έξαψη της διακινδύνευσης, την υπέρβαση του φόβου και της ανάγκης, κάνει τα πάντα. Παίρνει τα όρη και τα βουνά, σκαρφαλώνει σε κατσάβραχα, θέτει το σώμα του σε κινδύνους. Λες κι έτσι θα κατευνάσει την αγωνία του για ολοκλήρωση του ίδιου και του ταξιδιού του στον κόσμο... Όμως, ο αληθινός κίνδυνος είναι να αναρριχηθείς στις κορφές των έσω σου στοιχειών, των εσωτερικών σου παιδικών προσωπείων, των τεράτων που από καιρό σε κατοικούν! Ο αληθινός ο κίνδυνος είναι όχι να κατακτήσεις εξωτερικές κορυφές, αλλά να κατακτηθείς... Να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις κι εσύ να προχωράς μπροστά, όχι για να κερδίσεις, αλλά για να ... “χάσεις”! Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι... Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;
€16.00

Αγια Μαρία η Μαγδαληνή
Μικρά και Ορθόδοξα.
€2.00

ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Πολυτελής πανόδετη έκδοση σε εύχρηστο σχήμα, με διχρωμία και σελιδοδείκτες, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο κενό και προσπαθεί να διασώσει ζώσα την αθωνική μουσική παράδοση διακεκριμένων μελωδών, μουσικολόγων και ψαλμωδών, ώστε οι μελοποιημένοι ύμνοι να εμπλουτίσουν την λειτουργική μας παράδοση, να εμπνεύσουν την αγάπη και τον σεβασμό στη λογική λατρεία και ιερά υμνωδία και, τέλος, να γίνουν κτήμα και χρήσιμο καθημερινό βοήθημα των υπηρετών της ιεροψαλτικής. €38.00
ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΜΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ
Η πρώτη στον κόσμο ολοκληρωμένη σειρά παιδικής Αγιογραφίας βοηθάει τα παιδιά μας να γνωρίσουν τους Αγίους χρωματίζοντας τις Εικόνες και διαβάζοντας τις περιγραφές της ηρωικής ζωής τους. €3.50
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Άνθρωπος με σπάνια ταλέντα και πνευματικά χαρίσματα, με εκπληκτική επιστημονική κατάρτιση, διακόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και γιατρός, με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και αγάπη. Η σκιαγράφηση της πολυκύμαντης ζωής του, των απίστευτων δοκιμασιών και περιπετειών του και του πολύπλευρου έργου του επιχειρείται στο βιβλίο αυτό με την ελπίδα πως το μαρτύριο και η πολύτιμη μαρτυρία του θα προσφέρουν πολλά στο λαό του Θεού και ιδιαίτερα στους ιατρούς τόσο των ψυχών, όσο και των σωμάτων. €18.00
ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Οι Εκδόσεις «Έαρ» προσφέρουν στον λαό του Θεού τον τρίτο τόμο ομιλιών του μακαριστού πατρός Πλακίδα Deseille, μεταφρασμένο στην ελληνική, με κείμενα από τη χαρμόσυνη περίοδο του Πεντηκοσταρίου. €10.00
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ή ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ
Στο νέο αυτό βιβλίο ο Αντώνιος Bloom, μητροπολίτης του Σουρόζ, με λόγο κρυστάλλινο παραδέχεται ότι το εκκλησιαστικό γεγονός σαπίζει, αν οι χριστιανοί δεν εξέρχονται από την ασφάλειά τους κι αν δεν εισέρχονται στον κόσμο σαν πρόβατα εν μέσω λύκων με μόνη απαντοχή τους τον Κύριό τους - όχι για να τους προστατέψει από τον θάνατο, αλλά για να τους ικανώσει να πεθάνουν τον χαριτωμένο θάνατο χάριν άλλου! Μέσα από τα λόγια του κατανοούμε τη δύναμη που γιγαντώνεται ως αδυναμία, ως εκούσια παραίτηση από τη δύναμη. €9.50

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Η σύγχρονη επιστήμη της Αρχαιολογίας έρχεται να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής.
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τα μέχρι σήμερα σπουδαιότερα ευρήματα της Αρχαιολογίας, όσα ευρύνουν τον ορίζοντα των ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεών μας γύρω από την Αγία Γραφή. €21.00

*ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ* «Ὁ μουσικὸς Ὄρθρος κατὰ τὴν ψαλτικὴν παράδοσιν τῆς Πόλης» Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γρηγορίου Νταραβάνογλου.
Αφιερωμένη στα τριάντα έτη ευκλεούς Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, με την σφραγίδα γνησιότητας της Κωνσταντινουπολίτικης παράδοσης, την οποία διδάχτηκε από διακεκριμένους Πρωτοψάλτες και Διδασκάλους του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού και της Πόλης, προβαίνει στην μουσική έκδοση τόμου υπό τον τίτλο:
*_«Ὁ μουσικὸς Ὄρθρος κατὰ τὴν ψαλτικὴν παράδοσιν τῆς Πόλης»_*. Η έκδοση περιλαμβάνει μαθήματα της ακολουθίας του όρθρου, τονισμένα κατά το ψαλτικό ύφος και την προφορικότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία ως γνωστόν αποτελεί από αιώνων έναν από τους πυλώνες της Εκκλησιαστικής μας Μουσικής.
Τα μαθήματα στηρίζονται στην προφορική παράδοση των μεγάλων Κωνσταντινουπολιτών Διδασκάλων, όπως τους άκουσε ο σεβαστός Άρχων κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου.

Το πιο πάνω υπό έκδοση βιβλίο, σε άμεση συνεργασία με τον εκδότη του, θα διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ». Το βιβλίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει από τον μήνα Σεπτέμβριο. Το κόστος του πονήματος θα είναι στα €50.
Για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτησή σας
*ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ!!!*
 


Πλάθοντας Ευτυχισμένα παιδιά

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται και αναλύει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο εικοσιτέσσερα σημαντικα θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών - παιδιών βασιζόμενο στην ελληνική πραγματικότητα.
Ενθαρρύνει τους γονείς να δουλέψουν για τη δημιουργία σχέσεων που θα βασίζονται στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Συμβάλλει να διαχειρίζονται ποιοτικότερα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι μοναδικό και πρωτότυπο στο ειδος του.
Βοηθάει γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς να δώσουν απαντήσεις ζωής σε πράγματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Συνδυάζει την τεκμηριωμένη παιδαγωγική άποψη, την επιστημονική γνώση με την πρακτική της εφαρμογή με παραδείγματα,χωρις θεωρητική ορολογία.
€17.00


Βιβλίο Προσευχών

Ένα βιβλίο προσευχών σε μικρό μέγεθος, κατάλληλο για τα παιδικά χεράκια! Για να το έχουν πάντα μαζί τους, στην εκκλησία, στο σχολείο, στο σπίτι.
Οι σημαντικότερες προσευχές της πίστης μας, όλες συγκεντρωμένες σε ένα υπέροχο βιβλιαράκι για μικρά παιδιά, με τα πρωτότυπα κείμενα και απλή μετάφραση τους στα νέα ελληνικά, πλούσια εικονογράφηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Υπάρχει και στα Ελληνικά.
€5.50
 

Καλοκαίρι με το Χριστό

Με τη χάρη του Θεού, ένα νέο βιβλίο εξεδόθη για τις ανάγκες των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες. Γραμμένο με πολλή αγάπη από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χριστοδούλου, αποσκοπεί στη γνώση της Εκκλησιαστικής ζωής. Στόχος του βιβλίου είναι τα παιδιά να περάσουν όμορφα και ανέμελα το καλοκαίρι τους μαζί με τον Χριστό. Το βιβλίο αυτό, με έναν τρόπο όμορφο και φυσικό, αποτελεί μια ουσιαστική κατήχηση σε βασικές αλήθειες της πίστεώς μας. Όπως για παράδειγμα για την Εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την αναγκαιότητα της Προσευχής και του Εκκλησιασμού. Το βιβλίο αποτελείται από εξήντα τέσσερις (64) έγχρωμες σελίδες, περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση καθώς και ενότητες με δραστηριότητες και παιγνίδια έτσι ώστε τα παιδιά να περάσουν όμορφα το καλοκαίρι και παράλληλα να ωφεληθούν πνευματικά. Το βιβλίο ενδείκνυται για ενθύμιο Κατηχητικών Σχολείων και Κατασκηνώσεων.


Γιατί διαβάζω καθημερινά βιβλία στα παιδιά μου;

Τα παιδικά βιβλία μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Πρώτα τους γονείς και μετά τα παιδιά. Τα μηνύματά τους αφορούν τόσα πολλά και διαφορετικά θέματα: η ειρήνη, η ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μόνο κάποια και είναι σπουδαίο τα παιδιά να εκτίθενται σε αυτά από μικρή ηλικία.


Τα παιδιά δεν τα διαβάζουν τα παραμύθια, τα ζουν!

Γι’ αυτά η πραγματικότητα και το θαύμα είναι ένα και το αυτό, δεν τα ξεχωρίζουν. Μπαίνουν μέσα στο παραμύθι, γίνονται ένα με τον ήρωα, περνούν μαγικά μονοπάτια, αντιμετωπίζουν κινδύνους και στο τέλος νικούν. Έτσι διασκεδάζουν, ενεργούν νοερά, κατανοούν τη ζωή και εξελίσσουν τον εαυτό τους. Είναι μαγεία το παραμύθι και το παιδί τη ζει με όλη του την ψυχή!


Διαβάστε για τις Δεσποτικές εορτές όλου του έτους

Τα βιβλιαράκια εκτός από πληροφορίες για τις Δεσποτικές εορτές περιέχουν και την ακολουθία τους.


Διαβάστε για τους βίους των Αγίων που γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα

Τα βιβλιαράκια αυτά είναι μικρά και βολικά. Περιέχουν βίους Αγίων μετά των Παρακλητικών τους Κανόνων.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος «ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ», ενημερώνει το φιλόμουσο και λοιπό βιβλιόφιλο αναγνωστικό κοινό της Κύπρου, ότι το Αναστασιματάριο του Πέτρου Πελοποννήσιου Λαμπαδάριου (†1777), κυκλοφορεί σε νέα Έκδοση, συμπληρωμένη και αναθεωρημένη. Η νέα Έκδοση υπό τον τίτλο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ», Εκδοτική παραγωγή και Επιμέλεια του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου Αθηνών, Μιχαήλ Μαμάη, αποτυπώνει τις μελοποιήσεις, τα μουσικά ποιήματα του Λαμπαδάριου Πέτρου του Πελοποννήσιου «με πιστότητα και δίχως καμία διασκευή από τις πηγές», με κυριότερη πηγή την Έκδοση του Πέτρου Εφέσιου, του 1820.

Η νέα Έκδοση του βιβλίου του Αναστασιματαρίου του Διδασκάλου Πέτρου, διατίθεται για την Κύπρο αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος «ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ».
Τιμή €18.00

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Βιβλιοπωλείου: 22-527058 ή στις εφαρμογές Viber και WhatsApp: 99-118284

Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content