ΠΟΤΑΜΙΑ
Ἱερὸς Ναὸς Τιμίου Σταυροῦ
Ἐφημέριος:
Οικονόμος Ἀριστείδης Σάββα (τηλ.: 99473527).
Ψάλται:
Σωτήρης Λεοντίου καὶ Μιλτιάδης Νικολάου.
Ἐπίτροποι:
Πρεσβ. Ἀριστείδης Σάββα, Κωνσταντῖνος Ἠλιάδης, Πέτρος Μιχαὴλ καὶ Κυριάκος Κίκας.
Κατηχητών/Κατηχητριών:
Μιλτιάδης Νικολάου 99333877
π. Αριστείδης Σάββα 99473527
Πανήγυρις:
14/9 Τιμίου Σταυροῦ
9/11 Αγίου Νεκταρίου
21/11 Εισόδια της Θεοτόκου
ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Στα ανατολικά του χωριού και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την πλατεία του χωριού βρίσκεται η κύρια εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό.
Η εκκλησία του χωριού κτίστηκε τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1772, σύμφωνα με την ημερομηνία που είναι σημειωμένη στο εσωτερικό της. Τα θυρανοίξια της εκκλησίας έγιναν στις 14 Οκτωβρίου του 1979, ενώ πρόσφατα έτυχε εργασιών ανακαίνισης. Σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο, στη θέση που βρίσκεται η σημερινή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, παλαιότερα υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι, το οποίο καταστράφηκε.
Πρόκειται για μια εκκλησία βυζαντινού ρυθμού με καμαροειδή σκεπή και διαστάσεις 10,5 Χ 20 μ. Εσωτερικά κοσμείται με καινούριες τοιχογραφίες αλλά και μ’ ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο που φιλοτεχνήθηκε το 1962 από τον Σάββα Κ. Ταλιαδώρου (εξ Αγρού).
Εξωκκλήσια
Παναγίας-Ἁγίου Σωζομένου
ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ
Το ξωκλήσι του Αγίου Σωζόμενου είναι κτισμένο στον εγκαταλελειμμένο σήμερα φερώνυμο οικισμό. Το μονόκλιτο εκκλησάκι του Αγίου Σωζόμενου πιθανόν κτίστηκε μεταξύ του 15ου και 16ου αιώνα. Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν απομεινάρια του ναού, τα οποία είναι γοτθικού ρυθμού.
Σπήλαιο Αγίου Σοζωμένου
ΣΠΗΛΑΙΟ
Ο Άγιος Σωζόμενος σε ένα σκληρό βράχο λάξεψε το ασκητικό του καταφύγιο. Στο βάθος της σπηλιάς βρίσκεται ο τάφος του Αγίου που λαξεύτηκε από τον ίδιο. Στο σπήλαιο διακρίνονται τοιχογραφίες από το 11ο μέχρι και τον 16ο αιώνα.